Shëndet

3 ushqimet e shëndetshme që parandalojnë te keni fryrje barku dhe gazra

Shumë ushqime të shëndetshme janë të pasura me fibra (që është mirë), por këto fibra mund të ndikojnë që të ndiheni të fryrë në stomak dhe të vuani nga gazrat (që nuk është aq mirë).

Në vijim ju paraqesim disa ushqime që ndihmojnë në parandalimin e fryrjes në stomak dhe gazrat

Pula e pjekur

Posedon shumë proteina dhe nuk i nevojitet shumë punë traktit digjestiv për ta tretur. Për më shumë, pula e pjekur nuk posedon shumë fibra, kështu që nuk do të jeni plot me gazra dhe do të ndiheni rehat.

Vezët

A keni dëgjuar të thonë ndonjëherë: “Oh, porsa kam ngrënë dy vezë dhe po ndihem kaq i fryrë”. Kjo ndodh sepse vezët janë të pasura me proteina dhe shkaktojnë gazra. Vezët janë të shëndetshme, por nëse ju shkaktojnë fryrje apo gazra në stomak, do të ishte mirë t’i shmangni për ca kohë.

Patatet e pjekura

Patatet e pjekura nuk kanë yndyrë kështu që janë ushqim super i lehtë për t’u tretur. Mund t’i përzieni me pak mustardë, kështu që nuk do të keni as fryrje e as gazra.

Lexoni edhe: