Art dhe KultureHistori

30 Tetor 1938, u përurua godina e Bankës Kombëtare

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Një nga ndërtesat më të hijshme të kryeqytetit, godina e Bankës Kombëtare, u përurua më 30 Tetor 1938. Ajo është vepër e arkitektit italian Norpurgo, i cili ka përdorur të njëjtin stil, që mbetet modern edhe pas kaq vitesh.

30 Tetor 1914, ushtritë italiane pushtojnë Sazanin

Fill pas largimit në Vlorë të të ashtuquajturit “mision sanitar”, më 30 Tetor 1914 ushtritë italiane zbarkuan në Sazan dhe e pushtuan ishullin strategjik./qmksh

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here