Kafeja e mëngjesit
|

A na duhet kafeja e mëngjesit?

Kafeja e mëngjesitKafeja e mëngjesit

Duke patur parasysh efektet që kafeja ka në organizmin tonë, ekziston një kohë më e përshtatshme për të pirë kafenë gjatë ditës. Kjo lidhet me faktin se ne drejtohemi nga cikli biologjik prej 24 orësh, i ashtuquajtur edhe si ora cirkadiane.

Kur ne sapo zgjohemi herët në mëngjes, truri ynë është ende i pajisur me sasi të larta kortizoli, që është një përbërës natyral që na mban zgjuar dhe vigjilentë.

Prandaj, edhe pse mund t’ju duket sikur keni nevojë për kafe në mëngjes, në fakt ajo nuk ju nevojitet. Më mirë të prisni derisa nivelet e kortizolit të ulen.

Gjithashtu mund të lexoni edhe artikullin: Efektet e kafes – të fillosh ditën e punës me një kafe.

Similar Posts