Travel

Antarktida e pasur me diamante..?

Antarktida

Antarktida

Antarktida

Në kontinentin e akullt të Antarktidës mund të ekzistojë diamante, të një lloji të veçantë. Ky është zbulimi më i fundit që është bërë nga disa shkencëtarë.

Sipas studimit, i cili u botua të martën, në gazetën “Nature Communications”, diamantet mund të gjenden në çdo kontinent. Diamantet, të formuar nën presionit e të nxehtit të madh, janë gjetur rreth 100 milje poshtë sipërfaqes së tokës, në shtresën e mantelit të planetit, që futet midis kores së jashtme dhe bërthamës, raporton “Fox News”.

Shpërthimet e fuqishme vullkanike i nxjerrin këto gurë të çmuar në sipërfaqe të tokës, ku janë të ngulitura në shkëmbinj blu-ngjyrosur, të njohura ndryshe si kimberlite.

Lexoni edhe: