Categories
Art dhe Kulture

Fotot / Arti i rrallë dhe punime druri me trungjet e pemëve

Artisti lind i tillë dhe përdorë çdo lloj materiali që gjen për të realizuar imazhe të veçanta dhe të bukura. Në fakt kështu ka ndodhur edhe me disa artistë të drurit, që mediat e huaja publikojnë imazhe të rralla.

Bëhet fjalë për disa punime të veçanta druri, të cilat janë në formën e dragonjve, kafsheve, njerezve apo edhe fantazamave. Si bazë materiale artistët kanë përdorur trungjet e mëdha shekullore të pemëve.

Përfaqësues të shoqërisë civile në Knaresborough, North Yorkshire, shprehen të mahnitur rreth këtyre skulpturave të rralla, të cilat arrijnë të larta deri në 20 metra.

Keto vepra jo vetem jane punime artistike të mrekullueshme, por gjithashtu do të shërbejnë edhe për rritjen e numrit të madh të turistëve në këtë vend.

Nuk do të ishte keq sikur edhe në vendin tonë të kishim artistë të tillë…