Qershia, aleate ndaj yndyrave

Minjtë, tek të cilët përdorej një dietë me përmbajtje të lartë yndyrash, duke shtuar pluhur qershish të kuqe, nuk shtonin në peshë, as akumulonin dhjam, ashtu si të tjerët që nuk u jepej qershi. Përveç kësaj, të parët kanë treguar se kishin nivele në të ulëta të markersave inflamatorë, që lidhen me diabetin dhe sëmundjet […]

Ushtrime të ngadalta për trup të bukur

Me realizimin e ngadalshëm të ushtrimeve, pa lëvizje të shpejta, arrihen shumë rezultate të mira. Gjashtë ushtrime efikase, kombinim i fitnesit, jogës dhe vallëzimit, forcojnë muskujt, tendosin trupin, por edhe ofrojnë relaks të shkëlqyer. Udhëzim Ushtrimet bëni pa pauza. Nga pozita fillestare shkoni deri te ajo e fundit. Përsëritjet, po ashtu, bëni pa pauza. Veproni […]

Shkollat publike dhe private, kriteret për liçensim

Projektligji i ri për arsimin parauniversitar, burimet kryesore të financimit për çdo shkollë Kriteret për përcaktimin e shtesës mbi pagë. Si do të miratohen përfitimet e veçanta për mësuesit që punojnë në zonat larg vendbanimit të tyre Publikohet procedura e re për hapjen e institucioneve arsimore publike dhe private në të gjithë vendin. Rregullat për […]