Berisha, vizitë zyrtare treditore në Hungari

Kryeministri Berisha u nis sot për një vizitë zyrtare tre ditore në Hungari me ftesë të kryeministrit hungarez Voktor Orban, e cila përkon gjithashtu me 90 vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Hungarisë. Kryeministri shoqërohet gjatë kësaj vizite nga ministri i Arsimit Myqerem Tafaj dhe zëvendësministri i Bujqësisë, Tokli Thomai. Sipas njoftimit të zyrtar të Kryeministrisë, në ditën e parë të vizitës kryeministri Berisha do të pritet nga kryeministri Orban me të cilin do të zhvillojë një takim kokë më kokë, i pasuar nga takimi zyrtar midis dy delegacioneve në fund të të cilit dy kryeministrat do të dalin në një konferencë për shtyp. Gjatë kësaj vizite kryeministri do të zhvillojë takime edhe me Presidentin e Republikës së Hungarisë zotin Pal Schmitt, Kryetarin e Parlamentit zotin Laszlo Kover, si dhe Ministrin e Jashtëm zotin Janosh Martonyi. Një drekë për nder të kryeministrit Berisha do të shtrojë edhe kryetari i Bashkisë së Budapestit zoti Istvan Tarlosh. Gjithashtu, kryeministri Berisha do të vizitojë edhe Universitetin ELTE të Budapestit ku do të nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit në fushën e arsimit, shkencës dhe kulturës. Kryeministri do të vizitojë një ekspozitë të çelur në ambientet e Ministrisë së jashtme të Hungarisë me rastin e 90 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve ku do të mbajë edhe një fjalë përshëndetëse. Gjatë kësaj vizite zyrtare kryeministri do të takohet me përfaqësues të diasporës dhe miq të Shqipërisë në një aktivitet të organizuar në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë gjatë së cilës do ti dorëzohet titulli Konsull Nderi zotit Avni Hafuzi.

Comments are closed.