Përurohet shtatorja e Ahmet Zogut

Dhjetor 24, 2012 / Është përuruar sot në kryeqytet shtatorja kushtuar Mbretit Ahmet Zogu. Kryeministri Sali Berisha në fjalën e tij theksoi se shtatorja e mbretit Zog do të shërbejë si simbol i bashkimit të shqiptarëve. Kreu i qeverisë ndërsa ka vlerësuar rolin e pamohueshëm të mbretit të parë të Shqiptarëve ka theksuar se sot Ahmet […]

Përurohet monumenti kushtuar Hasan Prishtinës

Nentor 23, 2012 / Kryeministri Berisha ishte i pranishëm në ceremoninë e vendosjes së shtatores së patriotit të shquar Hasan Prishtina. Shtatorja, e realizuar nga skulptori Artan Peqini, u vendos në një nga sheshet kryesore në qendër të Tiranës. “Duke shprehur krenarinë tonë të madhe për këtë burrë të shquar të kombit, këtë arkitekt të […]

Fototeka Marubi: Mes imazheve të të parëve

Pas përurimit të tij, Muzeu Virtual Marubi pushtoi internetin. Shkodranë dhe jo vetëm nisën të kërkonin mes 100 mijë fotove të dixhitalizuara nga arkivat e pasura të fototekës, për të gjetur të parët e tyre. Ky muze synon të nxisë turizmin vendas, duke ofruar online kulturën dhe historinë e Shqipërisë. Së shpejti ky muze do […]

Çmimet “Onufri”, shpallet fituese Alketa Ramaj

Skulpturë gipsi pa titull dhe një fotografi, janë veprat më të mira të konkursit “Onufri 2012”, ndërsa fituese është shpallur Alketa Ramaj. Artistja që nuk ndodhej këto ditë në Tiranë, ka përdorur këtë objekt, në dukje të zakonshëm, një dru mbështetës për të mbajtur drejt një bimë, duke e shndërruar atë në një vepër skulpturore. […]