Dieta më e shëndetshme dhe efikase

“Ngrënia e një luge mjaltë çdo natë para se të flihet bën që të humbet peshë. Nuk është një dietë çudibërëse, por një mënyrë shkencërisht e provuar për tu dobësuar”-shkruajnë mediat. Dieta me mjaltë është ideuar nga dietologu Mike Mc Innes, i cili pretendon se nëpërmjet ngrënies së një luge mjaltë në darkë, digjen më […]

Ja cila është pesha ideale

Ne të gjithë përpiqemi të ruajmë peshën ideale, por sa të vështirë e kemi për “ta mbajtur” atë. Cila është në të vërtetë pesha ideale, e cila përputhet dhe me gjatësinë reale. Rezultatet bazohen në këtë lloj formulë: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatesi – 100) = Pesha. 1. Nese jeni e gjate […]

Molla ndihmon të dobësoheni

Fibrat janë pjesë e rëndësishme e ushqimit të balancuar, ndërsa të shkëlqyeshme janë edhe për dobësim, sepse mbushin stomakun dhe kështu krijojnë ndjenjën e ngopjes. Shumica e njerëzve nuk konsumojnë shumë fibra. Rekomandohet që femrat duhet të konsumojnë 25 g në ditë, ndërsa meshkujve u duhen 35 g. Megjithatë, konsumimi mesatar i fibrave është vetëm […]

Dieta e mjaltit: Humbni 2 kg në javë

Humbni deri në 2 kg në javë duke u bazuar tek dieta e mjaltit Ju mund të humbni një masë në veshjet tuaja, duke ndjekur një dietë shumë të thjeshtë të bazuar tek mjalti. Ky është rekomandimi i dietologut Mike McInnes, i cili publikoi në “Daily Mail” një program ushqimor që garanton, sipas tij, një […]