Ligji per kriptomonedhat / AMF miraton këtë javë rregulloret e para për tregun e kriptovalutave

Ligji per kriptomonedhat / AMF miraton këtë javë rregulloret e para për tregun e kriptovalutave

Këtë javë, Bordi Drejtues i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare (AMF) pritet të miratojë rregulloret e para që do të mundësojnë licencimin e institucioneve financiare për veprimtari të lidhura me tregtimin e kriptovalutave (kriptomonedhat). Në mbledhjen e ditës së enjte, Bordi i AMF do të shqyrtojë projektrregulloret dhe “Për mjaftueshmërinë e kapitalit dhe fondet e veta…

Kriptomonedha Ethereum / Vlera u rrit me 560% brenda vitit

Kriptomonedha Ethereum / Vlera u rrit me 560% brenda vitit

Kriptomonedha Ethereum ka shenuar rritje te larta brenda vitit Bitcoin është pa diskutim kriptomonedha më e famshme dhe më e fuqishme në botë. Me një vlerë prej 70 mijë dollarësh për 1 Bitcoin, është shndërruar në një investim të sigurt për të gjithë. Por, të paktën për këtë vit, një tjetër kriptomonedhë po ecën me…

Ndërron jetë ‘babi shpirtëror’ i euros
|

Ndërron jetë ‘babi shpirtëror’ i euros

Laureati i Nobelit në ekonomi Robert Mundell, i konsideruar si një nga themeluesit e euros, ka vdekur në moshën 88 vjeç në Itali. Robert Mundellkonsiderohet si një nga ekonomistët më të rëndësishëm të dekadave të fundit. Ekonomisti kanadez iu dha Çmimi Nobel në 1999 për teorinë se fleksibiliteti i tregut, përfshirë lëvizjen e lirë të punëtorëve dhe kapitalit, është…

“Shqiptarët po blejnë gjysmën e Venecias”, mediat italiane dyshuese për burimin e parave, ja çfarë shkruajnë

“Shqiptarët po blejnë gjysmën e Venecias”, mediat italiane dyshuese për burimin e parave, ja çfarë shkruajnë

Shqiptarët po tentojnë të blejnë gjysmën e Venecias. Ose për interes të tyre, ose për llogari të të tjerëve apo për të pastruar paratë e pista, ende nuk është e qartë. Por rritja e kërkesës së shqiptarëve që duan të blejnë hotele e restorante në qendrën historike të Venecias ka tërhequr vëmendjen e mediave vendase….

Dy ditë e pati frika, shqiptarët s’i tuten më koronavirusit
|

Dy ditë e pati frika, shqiptarët s’i tuten më koronavirusit

Skena të njerëzve që dynden në supermarkete nga frika e përhapjes së koronavirusit ishin të dukshme në shumë qytete të botës, duke filluar nga Milano, e se fundmi edhe në Nju Jork, ku u konfirmua rasti i parë. Duke iu trembur një qëndrimi të detyrueshëm në shtëpi, individët nxituan të furnizoheshin me ushqimet bazë. Ashtu…

Ekonomia e vendit ‘primitive’, sektori i bujqësisë dominon me 19%

Ekonomia e vendit ‘primitive’, sektori i bujqësisë dominon me 19%

Edhe pse Shqipëria nuk plotëson as 50% të nevojave të konsumit të brendshëm me prodhime bujqësore, sektori i bujqësisë ka peshën më të lartë në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto në Europë, madje me një diferencë të thellë. Sipas të dhënave nga databaza e Bankës Botërore që i përkasin vitit 2017, bujqësia zuri 19%…

Bizneset e preferuara të shqiptarëve… bar-kafenetë

Bizneset e preferuara të shqiptarëve… bar-kafenetë

Megjithatë, Shqipëria mbetet e para në botë për numrin e lartë të bar-kafeve në raport me popullsinë… Nëse e gjithë popullsia ulet njëkohësisht në bar-kafetë dhe restorantet që ndodhen në gjithë vendin, ato mund të akomodojnë gati 660 mijë persona, ose një të katërtën e popullsisë. Jo më kot, Shqipëria rezulton një nga vendet që…