Sa ujë duhet të pini për syfyr dhe iftar në Ramazan?

Para së gjithash gjatë Ramazanit, është e rëndësishme të pihet sasi e mjaftueshme e ujit midis iftarit dhe kohës së gjumit për të shmangur dehidrimin-synoni të pini 1.5-2 litra ujë mes kohës së Iftarit dhe syfyrit. Syfyri, pra, fillimi i agjërimit para agimit, mban organizmin vital dhe të shëndetshëm. Preferohet ushqim cilësor pasi është e […]

Shtatë perla nga Muaji i Ramazanit

Perla e parë: Ramazani është muaji i mëshirës. Profeti a.s ka thenë: “Mjerë për atë që e gjen Ramazani dhe e lë atë pa kërkuar falje.” Perla e dytë: Ramazani është muaji i agjërimit. “Kushdo që ha në një ditë të Ramazanit, pa ndonjë arsye serioze, nuk do të ketë mundësi ta kompensojë këtë ditë […]