Kukes, viti 1999!

Kukes, viti 1999!

Në vitin 2000 Kukësi u kandidua për Çmimin Nobel për Paqe me motivacionin e pritjes së mbi 450.000 shqiptarëve nga Kosova të dëbuar nga ushtria, paraushtarakët serbë dhe serbët e armatosur në Kosovë. Është i pari qytet në botë i kandiduar per një çmim të tillë!