Këshillimi psikologjik, ndikimi tek të prekurit me HIV-AIDS / Flet Redona Dudushi

Këshillimi psikologjik, ndikimi tek të prekurit me HIV-AIDS / Flet Redona Dudushi

On

INTERVISTË/ Flet Redona Dudushi, psikologe klinike pranë ISHP-së* Sa e rëndësishme është terapia e këshillimit. Trajtimi i rasteve të prekura, nevojë për këshillim. Stigmatizimi i sëmundjes, si pasojë e sjelljeve të rrezikshme të pacientit Ndonëse HIV-AIDS-i, nga ana mjekësore, konsiderohet si një…

Rreziku që vjen nga bimët medicinale / Flet Islam Cani

Rreziku që vjen nga bimët medicinale / Flet Islam Cani

On

INTERVISTË/ Flet Islam Cani, kreu i Shoqatës së Konsumatorit Shqiptarë Tregtimi i bimëve medicinale në rrugë, mungon kontrolli për shitësit ambulantë. Ambalazhi plastik, stimulon shfaqen e sëmundjeve kancerogjene. Masat që duhet të merren për eliminimin e këtij fenomeni Në çdo cep të…

HIV/AIDS, sëmundja që mund të mbahet nën kontroll / Flet Marjeta Dervishi

HIV/AIDS, sëmundja që mund të mbahet nën kontroll / Flet Marjeta Dervishi

On

Ekskluzive/ Flet Marjeta Dervishi, mjeke epidemiologe pranë Institutit të Shëndetit Publik HIV/AIDS, sëmundja që mund të mbahet nën kontroll Ja pse duhet kryer sa më shpejt testimi. Gratë shtatzëna, si mund të reduktohet sëmundshmëria tek fëmija. Numri i rasteve të raportuara deri…

Milingiti tek femijet, si shfaqet dhe si duhet ta parandalojme / Flet Imelda Zeqo

Milingiti tek femijet, si shfaqet dhe si duhet ta parandalojme / Flet Imelda Zeqo

On

Flet Imelda Zeqo, mjeke infeksioniste .Virozat që qarkullojnë në këtë stinë. Si shfaqet sëmundja e milingitit, dëmet që sjell ai në organizëm. Gripi, vaksinat e reja për këtë vit. Simptomat dhe si transmetohet virusi. Grupmoshat më të rriskuara që duhet të vaksinohen…