Browsing Category

Kuzhina

Banane e karamelizuar

Banane e karamelizuar Banania e karamelizuar ose “flambé” është jo vetëm një recetë e veçantë dhe pak me natyrë ekzotike, por në të njejtën kohë e thjeshtë dhe e shpejtë për tu realizuar. Për veçantitë që ka, kjo recetë është e…

Si vendosen mjetet në një tavolinë ngrënie?

A e dini ju mund të komunikoni me shenjat tuaja pa thënë një fjalë? Kjo vlen edhe në kuzhinë. Mënyra se si ne shtrojmë tavolinën, mjetet që përdorim, arredimi etj. janë elementet që bëjnë që prezantim të mirë..ose e kundërta. Mësoni…

Makarona të dehura

Po po… mund t’i dehim edhe makaronat! Emrin makarona të dehura kjo pjatë e ka marrë për shkak të salcës aromatike me verë të kuqe. Përbërësit: 1 pras 400 gr makarona 1 gotë verë e kuqe 50 gr djath pecorino ose kaçkavall…

Si përgatitet një gotë çaji e përsosur?

Ka 3 elemente për të bërë gotën e përsosur të çajit: Gjethja e çajit Cilësia - bima duhet të jetë natyrale dhe e freskët. Sasia - sasia e gjethes (esencës) duhet në proporcion me sasinë e ujit të përdorur. Uji Cilësia - përdorni ujë të…