Fushatë pajtimi, shuhen 29 hasmëri

Shtator 2012 / Në një kohë që vrasjet për hakmarrje janë shtuar ndjeshëm, shoqëria civile ndërmerr një fushatë të gjerë pajtimi. Në prag të 100-vjetorit të Pavarësisë nën moton “100 pajtime për 100-vjetor”, Instituti “Shtëpia e pajtimit kombëtar” raporton se këtë vit kanë pajtuar 29 familje në hasmëri dhe kanë në proces dhe 68 të […]

Rezistenca ndaj antibiotikëve, OBSH ngre alarmin

“150 000 vdekje janë shkaktuar këtë vit nga kjo lloj rezistence” Mar 12, 2013 / Bakteret po bëhen gjithnjë e më shumë rezistente ndaj antibiotikëve. Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaron se 150.000 vdekje janë shkaktuar këtë vit nga kjo lloj rezistence. Mjekët thonë se dhe kjo është një ndër arsyet kryesore pse në Europë çdo […]