Biografia e Michelle Obama drejt rekordit historik

Libri i Michelle Obama ‘Becoming’ është drejt rrugës për tu bërë një autobiografi me sukses të madh në historinë e botimeve, duke shitur deri tani më shumë se 10 milion kopje. Lajmin e bën të ditur Bertelsmann, shoqëria e cila drejton shtëpinë botuese Penguin Random House. ‘Besojmë që autobiografia mund të bëhet një nga më […]

Fragment nga romani “Gjuetari i balonave”, kryevepra e Khaled Hosseinit

Shpalosa letrën. Ishte shkruar në farsi. Nuk mungonte asnjë pikë, presje, fjalët dalloheshin qartë nga njëra-tjetra. Shkrimi, me qartësinë e vet, ngjante gati fëmijëror. Fillova të lexoja: “Në emër të Allahut të madh, Mëshirëplotit, Amir aga, me respektin tim më të thellë, Farzana xhan, Sohrabi dhe unë lutemi që kjo letër të të gjejë mirë […]

Paqe me veten, për të kuptuar botën

(Shënime për romanin “Të martat me Morin” të Mitch Albom) Agim Baçi Është më keq të vdesësh apo të jetosh i palumtur? Kjo nuk është thjesht një pyetje. Sepse nuk mjafton një përgjigje. Madje as disa. Sepse ajo ndan atë që e kupton apo nuk e kupton qënien e tij në këtë botë. Mitch Albom […]