Categories
Lifestyle

Gërshetat, çfarë modelesh mund të realizojmë?

floketGërshetat nuk janë thjesht një model flokësh që mamaja apo gjyshja na realizonte kur ishim të vogla.

Tashmë, “braid hairstyle” modelet e flokëve me gërshëta është një trend i parezistueshëm në të gjithë botën.

Ekspertët e modeleve të flokëve tregojnë se ka një model gershetash për çdo tip, gjatësi flokësh.
Sot do të japim një model shumë të thjeshtë, që do t’ju shpëtojë nga krehjet e shumta, do të jetë shumë praktik dhe i rehatshëm për ju, përveçse… tepër tërheqës dhe në modë.

Ndiqni fotot, si ta realizojmë?

1. Ndani flokët në dy pjesë të barabarta dhe filloni të kapni gërshetat tradicional nga poshtë.

2. Kujdesuni që gershetat të realizohen njëlloj dhe të jenë të kapura fort.

3. Në fund vendosini një llastik të padukshëm ose si ngjyra e flokëve tuaj.

4. Lidhini flokët tuaj, dy gërshetat e kapura fort me njëra-tjetrën.

5. Dy gjatësitë e mbetura lidhini sërish, duke i shtrënguar që të rezistojnë dhe të mos hapen.

6. Pjesët e mbetura të dy gërshetave rrotullojini dhe kapini me dy karfica të vogla, në topuzin e formuar te floket tuaj.

Kjo pai gow rules do të bëjë lojëra tuaj më interesante.
Ja ku u realizua! Mund të aplikoni pak llak që të mos dalin fijet e vogla të flokëve.

foto gersheta

Categories
Këshilla Lifestyle

Si të kursejmë kur shkojmë në supermarkete?

Çfarë këshille ju japim, për të kursyer kur shkoni në supermarkete? Në pamje të parë mendoni se çfarë lidhje ka, por po të jeni të vëmendhsëm të kujtoni se kur bëni pazar, shpesh harroni “listën e domosdoshmërive dhe përhapeni aq shumë, sa harxhoni edhe me gjëra që s’do i përdoni.

Ja këshilla si të kursejmë…?

1. Këshillohet të frekuentoni supermarketet e mëdha, më shumë se dyqanet poshtë shtëpisë. Këto të fundit kanë çmime më të larta në krahasim me një supermarket normal dhe produktet (u referohemi atyre që janë profesionale) shpesh janë të njëjta. Atëherë përse duhet të shpenzoni më shumë për të njëjtin produkt?

2. Edhe në supermarkete, çmimet mund të variojnë në varësi të zonës ku ndodhet. Informohuni shpesh mbi ofertat e fundit që bëjnë supermarketet në zonën ku banoni dhe planifikoni një listë shpenzimesh. Lista është gjithmonë shumë e rëndësishme, pasi ju ndihmon të qendroni me ”këmbë në tokë”.

supermarket-435452_640

3. Jo të gjitha çmimet që shkruhen me shkronja të mëdha dhe mbajnë mbishkrimin “super ofertë” janë të tilla. Gjithmonë mbani parasysh që të merrni në konsideratë raportin cilësi- çmim.

4. Mos harroni të përdorni ose të merrni kartat e anëtarësimit në supermarkete. Mund ta shfrytëzoni këtë mundësi për të marrë dhurata të ndryshme.

5. Edhe një këshillë të fundit. Kurrë mos shkoni të blini kur jeni i uritur.

Categories
Lifestyle

Maskë për flokë të ashpër me banane

Maskat të bëra vetë në shtëpi janë një mënyrë perfekte për të rikthyer në jetë flokun e dëmtuar, për ta bërë të shkëlqyer dhe të butë, pa dëmtime kimikatesh apo produkte të shtrenjta parukerie.

Të bësh një maskë për flokë të ashpër nuk është e vështirë dhe s’kërkon aftësi të mëdha, për sa kohë që ju gjeni përbërësit lehtësisht dhe…keni kohë!

Një maskë për flokë të ashpër nga më të njohurat në të gjithë botën, është ajo e bananes.

Maskë për flokë të ashpër me banane

Për t’i bërë sa më të butë flokët tuaj, merr një banane të qëruar, shtype në një enë dhe shtojini lëng arre kokosi (merrni arrën e kokosit dhe e shtrydhni vetë ose lëng i cili gjendet gati në farmacitë bimore), shtojini një lugë vajë ulliri. Trazojini bashkë gjersa të bëhët një maskë e njëtrajshme dhe aplikojeni në flokët tuaj, duke lënë pa lyer rrënjën.

Lërëni vetëm 5 minuta në flokët tuaj dhe më pas shpërlaheni me ujë të ngrohtë dhe shampoo.
Kjo maskë rekomandohet të bëhet 3 herë në muaj, gjersa t’i rikthehet vitaliteti flokëve tuaj.

Categories
Lifestyle

Si të keni bishtin perfekt të flokëve tuaja

Të gjithë e dijmë se të pasurit e flokëve të gjatë dhe të shëndetshëm është padyshim një shenjë e bukurisë femërore.

Por shpesh herë, femrave ( si unë, si ti që po e lexon këtë artikull) na duhet t’i kapim ato, për hir të një lehtësie të ditës, nuk kemi kohë ti krehim si duhet apo edhe për të pasur një look sa më ndryshe.
Kush më mirë se sa një bisht ( ndryshe ponytail i famshëm) prezanton një model të denjë për të mbledhur flokët tanë dhe për të ndryshuar look ( me pak hapa, i lehtë dhe pa dëmtuar flokët).

Në foto i kemi sipas hapave se çfarë duhet të bëjmë:

ponytail1. Pasi të keni larë flokët dhe tharë mirë ( ose edhe jo menjëherë pas dushit por pas disa ditësh që jeni larë) përpiquni të keni flokë të shpupurisur. Për ata vajza me flokë të hollë, vendosni pak shkumë në flokët tuaja dhe thajini me difuzorin e tharëses suaj, nga poshtë lart, për të pasur flokë të dendur dhe me volum.

2. Ndajini flokët tuaj në dy pjesë kryesore, pjesa e poshtme dhe pjesa e lartme (mbi kokë).

3. Kujdesuni që gjatë ndarjes, flokët t’I krihni pak mbrapsht për të shtuar volumin (sidomos për vajzat me flokë të hollë)

4. Pasi kemi kapur të dy bishtat, në dy pjesët kryesore të kokës sonë, sërish bishtin shpupuriteni disi që të shpërndahet volumi në të dyja pjesët. Kujdesuni (si në foton 5) që pjesën e lartme të flokëvë mbi ball, ti hidhni duke I krehur në mënyrë të gufuar, siç thotë edhe populli :P

5. Në fund, përdorni pak spry llak-u për t’u siguruar që të qendrojnë sa më mirë.

6. E arritët? Ju lumtë :)

Categories
Lifestyle Shëndet

Leximi dixhital? Dëmton vëmendjen dhe kujtesën tonë

Leximi dixhital

Sot kemi mundësinë për të pasur në dispozicion, përveç bibliotekave përplot libra, edhe e-reader dhe tableta, që janë në gjendje të përmbajnë qindra tekste apo libra: një sistem të ruajtjes dhe leximit të teksteve komod dhe ekonomik.

Por, a jemi të sigurt se leximi në një ekran (ashtu si dhe shkrimi) nuk po ndryshon mënyrën se si ne mendojmë dhe mënyrën se si funksionon truri ynë?

Ekspertët i kanë kërkuar një grupi vullnetarësh të lexojnë të njëjtin tekst në një e-reader apo në letër. Ata që kanë lexuar librin në letër e mbanin mend më mirë intrigën dhe arrinin ti vendosnin më ngjarjet në rend të saktë kronologjik. Efekti mund të jetë i lidhur me nevojën për të ‘ruajtur fillin’ e asaj që lexojmë: në letër ne kemi shumë të dhëna fizike që na ndihmojnë, për shembull, ne mund të kujtojmë një ngjarje të ndodhur ndërsa ishim gati në fillim, ose rreth gjysmës së leximit. Tasti elektronik ndërkohë na bën ‘të humbasim’ më shumë mes rreshtave: nuk perceptojmë sa mungon deri në fund ose se në çfarë pike jemi, teksti duket gjithmonë i njëjti’.

Ka edhe më: leximi në internet po na bën të paaftë për tu treguar të vëmendshëm në terma afatgjatë dhe ekspertët shpjegojnë se ka të ngjarë të pengojë që gjeneratat e reja të shijojnë romane dhe dëmtojnë aftësinë e përqendrimit të nevojshëm për një lexim të ‘thellë’.