Egjipt / Zbulohen 59 mumje në sarkofagë, gjetje e madhe arkeologjike
|

Egjipt / Zbulohen 59 mumje në sarkofagë, gjetje e madhe arkeologjike

Varre  të lashta egjiptiane janë hapur për herë të parë pas 2500 vjetësh dhe aty janë gjetur më shumë se 50 mumje me trurin e hequr. Arkeologët në Giza, 10 milje në jug nga piramidat e famshme, gjetën të shtunën 59 arkivole të pikturuar të paprekur. Gërmimi filloi dy muaj më parë kur u zbulua…

Dëgjohen sinjale nga universi i thellë, zbulohet prej nga vijnë
|

Dëgjohen sinjale nga universi i thellë, zbulohet prej nga vijnë

Shpërthimet e shpejta të valëve të radios u zbuluan për herë të parë në vitin 2007, dhe që atëherë ato janë regjistruar 18 herë, por vetëm një nga këto sinjale përsëritet disa herë. Pas sinjalit të parë të zbuluar nga teleskopi Parker në Australi, shkencëtarët analizuan një sinjal të përsëritur për të zbuluar origjinën e…

Universi / ​Shkencëtarët Australianë zbulojnë sinjale misterioze nga universi
|

Universi / ​Shkencëtarët Australianë zbulojnë sinjale misterioze nga universi

Duke përdorur radio-teleskopë, studiuesit australianë zbuluan valë të fuqishme të njohura si “shpërthim radioje”. Sinjalet pothuajse janë dyfishuar dhe përfaqësojnë shpërthimin më të shpejtë të zbuluar ndonjëherë, shkruan revista Nature. Megjithëse në vitin 2007 ishin vërejtur valë të forta – “shpërthime të shpejta radioje”- shkencëtarët kanë vënë në dukje këtë herë se numri i tyre…

Pesë avionët amerikane që u zhdukën nga Trekëndëshi i Bermudës

Pesë avionët amerikane që u zhdukën nga Trekëndëshi i Bermudës

Trekëndëshi i Bermudës Më 5 dhjetor të viti 1945, pesë bombardues të Marinës së SHBA-s, të njohur gjerësisht si Fluturimi 19, u nisën nga Fort Lauderdale, për një mision i cili duhet të ishte thjesht një stërvitje trajnuese rutinë. Aeroplanët e përfshirë në stërvitje drejtoheshin nga dy deri në tre persona ushtarakë me përvojë. Ata…

Orakulli i Dodonës / Funksionet e Orakullit të Dodonës
| |

Orakulli i Dodonës / Funksionet e Orakullit të Dodonës

(Tiparet kryesore të fesë dodonase) Orakulli është vend faljeje, lutje, ngushëllimi, reflektimi, përfytyrimi dhe parashikimi. Seneka e përkufizon si “vullnet i zotave i shqiptuar nga goja e njeriut, lloji më i lartë i predikimit fetar të antikitetit”. Orakulli frekuentohej për çështje personale, martesa, lindje, sëmundje, tregti, udhëtime, emigrime; frekuentohej për çështje publike, për shpalljen e…