𝗞𝗢𝗝𝗟𝗜𝗞𝗨 𝗤𝗘𝗥𝗢𝗦 (𝙂𝙚𝙧𝙤𝙣𝙩𝙞𝙘𝙪𝙨 𝙚𝙧𝙚𝙢𝙞𝙩𝙖) 𝗦𝗛𝗙𝗔𝗤𝗘𝗧 𝗣𝗔𝗦 𝟰𝟬𝟬 𝗩𝗜𝗧𝗘𝗦𝗛 𝗡𝗘 𝗦𝗛𝗤𝗜𝗣𝗘𝗥𝗜

𝗞𝗢𝗝𝗟𝗜𝗞𝗨 𝗤𝗘𝗥𝗢𝗦 (𝙂𝙚𝙧𝙤𝙣𝙩𝙞𝙘𝙪𝙨 𝙚𝙧𝙚𝙢𝙞𝙩𝙖) 𝗦𝗛𝗙𝗔𝗤𝗘𝗧 𝗣𝗔𝗦 𝟰𝟬𝟬 𝗩𝗜𝗧𝗘𝗦𝗛 𝗡𝗘 𝗦𝗛𝗤𝗜𝗣𝗘𝗥𝗜

𝗞𝗢𝗝𝗟𝗜𝗞𝗨 𝗤𝗘𝗥𝗢𝗦 (𝙂𝙚𝙧𝙤𝙣𝙩𝙞𝙘𝙪𝙨 𝙚𝙧𝙚𝙢𝙞𝙩𝙖) 𝗦𝗛𝗙𝗔𝗤𝗘𝗧 𝗣𝗔𝗦 𝟰𝟬𝟬 𝗩𝗜𝗧𝗘𝗦𝗛 𝗡𝗘 𝗦𝗛𝗤𝗜𝗣𝗘𝗥𝗜 / 𝗧𝗛𝗘 𝗡𝗢𝗥𝗧𝗛𝗘𝗥𝗡 𝗕𝗔𝗟𝗗 𝗜𝗕𝗜𝗦 𝗦𝗛𝗢𝗪𝗦 𝗨𝗣 𝗔𝗙𝗧𝗘𝗥 𝟰𝟬𝟬 𝗬𝗘𝗔𝗥𝗦 𝗜𝗡 𝗔𝗟𝗕𝗔𝗡𝗜𝗔 AL| Kojliku qeros (𝘎𝘦𝘳𝘰𝘯𝘵𝘪𝘤𝘶𝘴 𝘦𝘳𝘦𝘮𝘪𝘵𝘢), kjo specie e Rrezikuar në nivel global, shfaqet edhe në Shqipëri pas më shumë se 400 vitesh mungesë falë zbatimit të projekteve LIFE të Bashkimit Europian. Një individ…

Rreziqet e ndryshimit klimatik ndaj Tokës

Rreziqet e ndryshimit klimatik ndaj Tokës

Premtimet globale për të ulur sasinë e gazeve që shkaktojnë efektin serë janë vetëm një pjesë e hapave që duhen ndërmarrë për të parandaluar katastrofën nga ngrohja globale. Ky është paralajmërimi i Kombeve të Bashkuara, para takimit të rëndësishëm të nivelit të lartë mbi klimën COP26 në Glasgou të Britanisë, javën që vjen, gjatë të…

Dritat e veriut / Qyteti si në përrallë
| |

Dritat e veriut / Qyteti si në përrallë

Reine ndodhet në ishujt Lofoten të Norvegjisë. Tipari i tij më simpatik janë shtëpitë, kryesisht ngjyrë vishnjë që dallojnë gjatë dimrit nga bora e cila mbulon shpatet e malit Reinebringen që duket në sfond. Banohet vetëm nga 300 banorë, të cilët kryesisht merren me peshkimin. Edhe pse konsiderohet si një nga pjesët më të paarritshëm…

FOTO/ Fole për lejlekët në luginën e Drinos

FOTO/ Fole për lejlekët në luginën e Drinos

Çifti i lejlekut (Ciconia ciconia) ndërton folenë në platformën e instaluar nga PPNEA dhe OST Fier. Çifti i sapoardhur i lejlekut, në luginën e Drinos, është ambientuar me platformën folezuese dhe po e kompleton atë me materiale të ndryshme. Disa javë më parë PPNEA bashkë me OST dega Fier instaluan dy platforma folezuese, të cilat…

Këto janë shpendët e ujit dimërues në Liqenin Artificial të Tiranës (AOS)

Këto janë shpendët e ujit dimërues në Liqenin Artificial të Tiranës (AOS)

Për kërshërinë e të gjithë lexuesve AOS ofron shifrat e censusit të shpendëve të ujit dimërues në Liqenin Artificial të Tiranës, të ndërmarrë më 15 Janar 2018. Bajza (Fulica atra) – 499 individë, Kredharakë (T. ruficollis) – 37 individë, Pulujëza (G. chloropus) – 31 individë, Kredharakë gushëzi (P. nigricollis) – 2 individë,) Karabullak i madh…