Gaposchkin, astronome dhe astrofizikante

Angli 1900- Amerikë 1979 Cecilia Payne-Gaposchkin ishte një astronome anglo-amerikane që zbuloi se Dielli është i përbërë në pjesën më të madhe nga gazi i hidrogjenit dhe nga heliumi. Filloi te studionte në Universitetin e Kembrixhit, por ky instuticion nuk lejonte gratë të merrnin grada të avancuara, kështu që u nis për në Amerikë. Aty […]

Mesazhi frymëzues i Zuckerberg në 14 vjetorin e Facebook: Është një moment për të reflektuar

Facebook është shndërruar në rrjetin më të madh social në botë, me miliona përdorues. Dje në ditëlindjen e 14-të të platformës më të madhe sociale, themeluesi Mark Zuckerberg me anë të një statusi ka rrëfyer gjithë rrugëtimin e tij në pak fjalë. Gjenialiteti që nis na bankat e shkollës në Harvard dhe që shkon deri […]