Biografia e familjes së z. Hajredin Rauf Fratarit

Biografia e familjes së z. Hajredin Rauf Fratarit

Z. Hajredin Rauf Fratari rrjedh nga familjet më intelektuale, më patriotike, më fisnike dhe më të persekutuara politike të Shqipërisë. Ai është bir i popullit të Shqipërisë e të Kosovës, si dhe i një qytetari shqiptar me nënshtetësi amerikane, nga viti 1953 deri në 1973, në SHBA. Gjyshi i tij, Hajredin Rakip Fratari, lindi në…

Mehdi Gurra, profili i një teologu që nuk resht së punuari

Mehdi Gurra, profili i një teologu që nuk resht së punuari

Në ndihmë të fëmijëve jetimë Me devizën “Në shërbim të misionit fisnik për të ngjallur në shoqëri shpresën se askush nuk është vetëm, se është e drejta e tyre e lindur, të ndihmohen kur kanë nevojë “ende pa mbyllur mirë”, “bilanci” i vitit të shkuar ka startuar me ritëm, intensitet dhe vrull, duke rrezatuar suksesshëm…

Aqif Selimi, njeriu i 32 viteve burg në të gjitha burgjet e Shqipërisë

Aqif Selimi, njeriu i 32 viteve burg në të gjitha burgjet e Shqipërisë

Prokurorët që i dhanë dënimin nga Bedri Spahiu deri tek Aranit Çela Tregimet e burgut të Aqif Selimit u bënë më të dëgjuarit në TV Dardan, në vitin 2003, në Elbasan, ku jetoi e vdiq para një dite 85-vjeçari nga Peqini, njeri prej Mandelave të Shqipërisë. Brenda ndërgjegjes së këtij njeriu, ishte skalitur ideja e…

Veli Dedi, komandanti i lavdishëm shqiptar i betejave të Madridit e Marsejës

Veli Dedi, komandanti i lavdishëm shqiptar i betejave të Madridit e Marsejës

Në 100-vjetorin e lindjes së gjeneral major Veli Dedit, patriot e trim i madh nga Kosova, luftëtar internacionalist për lirinë e popullit spanjoll e francez, hero i popullit shqiptar Veli Dedi zotëronte disa gjuhë. Përveç gjuhës së nënës, ai e zotëronte frëngjishten, spanjishten, italishten dhe serbishten, që i kishin mundësuar të lexonte, të mësonte e…

Shuhet kantautori italian Lucio Dalla! Cila ishte karriera e tij

Shuhet kantautori italian Lucio Dalla! Cila ishte karriera e tij

Shuhet kantautori italian Lucio Dalla. Këngëtari bolonjez mësohet se ka vdekur si pasojë e goditjes së infraktit gjatë turit në Zvicër, ku ndodhej atje për realizimin e disa koncerteve. Në datën 4 mars, ai do të festonte ditëlindjen e tij të 69-të. Një jetë me muzikën: Që prej vitit 1964, në moshën 21 vjeçare ai…