Riprodhimi joseksual

Riprodhimi joseksual eshte i perhapur shume ne natyre, sepse kjo eshte menyra me e thjeshte dhe me e shpejte e shumimit. Riprodhimi joseksual kryehet ne disa menyra. P.sh., kujtoni shumimin e amebes ose te gjallesave te tjera njeqelizore, te cilat shumohen me ane te ndarjes. Ne kete menyre keto gjallesa japin individe te njejte me […]