Vrapi? Një ilaç i vërtetë, nëse bëhet mirë. Këshilla për ata që vrapojnë
|

Vrapi? Një ilaç i vërtetë, nëse bëhet mirë. Këshilla për ata që vrapojnë

Të vraposh më pak se 15 kilometra në javë është një mundim që shkon kot: aktiviteti fizik është shumë i paktë për të aktivizuar mekanizmat që të mbrojnë nga arterioskleroza dhe sëmundje të tjera të zemrës. Por nëse distanca dyfishohet, pra nëse ju impenjoheni për të vrapuar për një orë tre herë në javë, në…

Pse shkaktohet dhe si mund të kurohet koliti

Pse shkaktohet dhe si mund të kurohet koliti

Masat që merren për parandalimin e sëmundjes dhe regjimi ushqimor që duhet të ndiqet Koliti është një sëmundje, nga e cila vuajnë një e treta e shqiptarëve, megjithëse shumë pak dinë ta vetëkurojnë këtë sëmundje. Shumë prej të sëmurëve që vuajnë nga koliti, i nënshtrohen një terapie për një kohë të gjatë me ilaçe dhe…

Goditja e fundit për gurët në veshka
|

Goditja e fundit për gurët në veshka

Shkaqet e krijimit të gurëve në veshka, shpesh janë të panjohura. Mënyra të caktuara të të ushqyerit mund të jenë shkak për formimin e gurëve tek njerëz të ndjeshëm, megjithatë shkencërisht nuk besohet se konsumi i ushqimeve specifike nga persona të ndjeshëm shkakton formimin e gurëve në veshka. Një person që ka familjarë me gurë…