Hipoglicemia, shkaktarët dhe kurimi

Hipoglicemia, shkaktarët dhe kurimi

Jo pak njerëz bien shpesh në hipoglicemi. Kriza e hipoglicemisë paraprihet nga një dobësi e papritur, me djersë dhe marramendje. Por ajo mund të shfaqet dhe me zverdhje në fytyrë, dhimbje koke dhe paaftësi për t’u përqendruar. Arsyeja gjithnjë është po ajo, mungesa e sheqerit në gjak. Glukoza përbën karburantin kryesor në organizëm. E marrë…

Nga se rrezikohet kujtesa?

Nga se rrezikohet kujtesa?

Duke pohuar se kujtesa është shumë e ndërlikuar specialistët theksojnë se ajo përbën mrekullinë e biologjisë njerëzore. Por, sigurisht që duhen bërë shumë gjëra të cilat ndikojnë në përforcimin dhe mbrojtjen e kujtesës suaj. Bazuar në një lajm të “Foxneës” depozitimi dhe rithirrja e informacionit mund të jetë e mangët nëse e shohim si një…

Përmbajta e lartë e sheqerit ngadalëson funksionin e trurit

Përmbajta e lartë e sheqerit ngadalëson funksionin e trurit

Pijet dhe ëmbëlsirat që përmbajnë sasi të lartë të ëmbëltuesve, ngadalësojnë punën e trurin, pengojnë kujtesën dhe të mësuarit. Ndërsa studimet e mëparshme kanë treguar se si fruktoza dëmton trupin duke shkaktuar diabet, obezitet, ky studim është i pari që tregon se si ëmbëlsirat ndikojnë në tru. Këtu nuk bëhet fjalë për fruktozën natyrale që…

Trumza mjekon aknet

Trumza mjekon aknet

Rezultatet e testimit kanë treguar që tinktura bimore, e fituar nga trumza, vret bakteret vetëm pas pesë minuta veprimi. Shkencëtarët kanë vërtetuar që trumza (thymus vulgaris), të cilën, zakonisht e gjejmë në specialitetet mesdhetare, mund t’u ndihmojë njerëzve që kanë probleme me akne. Ilaçi shërues, në veçanti, u bën mirë individëve, tek të cilët, për…

Çfarë tregon dhimbja e kokës në mëngjes?

Çfarë tregon dhimbja e kokës në mëngjes?

Shkaqet që nxisin përkeqësimin e hipertensionit janë të shumëllojshëm. Zgjimi në mëngjes me dhimbje koke, është mënyra më e keqe për të nisur ditën. Dhimbjet e kokës në mëngjes shpesh tingëllojnë të pakuptimta, për vetë faktin se trupi supozohet të ketë pushuar gjatë natës. Atëherë, çfarë e shkakton dhimbjen e kokës në mëngjes? Në këtë…

Tensioni i gjakut / Një gotë me lëng panxhari në ditë, për ta përmirësuar

Tensioni i gjakut / Një gotë me lëng panxhari në ditë, për ta përmirësuar

Panxharët përmbajnë një sasi të madhe të vitaminave dhe mineraleve të dobishme për shëndetin. Me bollëkun e vlera ushqyese dhe mënyrat e ndryshme të përdorimit, nuk ka asnjë arsye për të mos e përfshirë panxharin në dietën tuaj të rregullt. Specialistët e shëndetit rekomandojnë që të konsumohet lëngë panxhari për të përmirësuar tensionin e gjakut…

Problemet që vijnë nga qëndrimi ulur

Problemet që vijnë nga qëndrimi ulur

Një mënyrë jetese ulur mund të ketë një ndikim shumë negativ në shëndetin mendor, mungesa e aktivitetit fizik çon në zhvillimin e depresionit dhe ankthit për shkak të mungesës së endorfineve. Lëvizja rregullisht mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe të relaksojë trupin, gjithashtu shërben për vetëvlerësim, ndikon në prodhimin e serotoninës, duke ndihmuar në uljen…