Zbulohet një fosil pterozauri i periudhës Jurasik

Zbulohet një fosil pterozauri i periudhës Jurasik

Zvarranikët me krahë të njohur si pterosaurët, krijesa me madhësi aeroplani që fluturuan nëpër qiej ndërsa dinosaurët ecnin në Tokë, ishin kafshët e para vertebrore që evoluuan fluturimin me energji. Pikërisht një fosil i zvarranikut të zhdukur miliona vjet më parë u zbulua në brigjet perëndimore të Skocisë. Një fosil spektakolar tre-dimensional i një pterosauri…

Kush ishte Homo Bodoensis? A eshte një paraardhës i njeriut modern?!
|

Kush ishte Homo Bodoensis? A eshte një paraardhës i njeriut modern?!

Shkencëtarët kanë zbuluar një specie të re njerëzore, Homo Bodoensis , i cili është ndoshta një paraardhës i drejtpërdrejtë i njeriut modern dhe ka jetuar 500,000 deri në 600,000 vjet më parë në Afrikë , që më vonë u zhvendos në Mesdheun Lindor dhe Evropën Juglindore. Emërtimi nuk është bërë pas zbulimit të fosileve të…