Sot qielli mbulohet nga rënia e yje

Yjet që bien, konsiderohen si lotët e Shën Lorencos Sytë nga qielli për të admiruar yjet që bien. Shën Lorenco, e cila njihet masivisht si nata kur bien yjet, ose nata e dëshirave festohet më 10 gusht. Ata bien gjithnjë në të njëjtën periudhë të vitit, kur fenomeni i rënies së yjeve është më i […]

Baza në Hënë dhe Mars për të shpëtuar njerëzimin nga Lufta e Tretë Botërore

Kompania “SpaceX” e miliarderit amerikan Elon Musk, që lëshoi në shkurt një raketë të fuqishme në drejtim të Marsit, mund të zhvillojë që vitin e ardhshëm fluturime testuese të anijes së saj hapësinore ndërplanetare, në perspektivën për të garantuar mbijetesën e qenies njerëzore, njoftoi të dielën drejtuesi i saj. “Kjo anije do të kryejë fluturime […]

Shkencëtarët mendojnë se ‘universit mund ti ketë ndodhur diçka e papritshme’, ose ….

Astronomët që përdorin teleskopin Nasa-Humble kanë bërë matje të sakta të madhësisë së zgjerimit të Universit. Vlerësimet e fundit janë bërë afërsisht 100 vjet pas matjeve të para të kryera për matjen e zgjerimit të Universit. Këto matje i “kanë detyruar shkencëtarët” të mendojnë se “diçka e papritshme” mund të ketë ndodhur në Univers. Shkencëtarët […]