Objekti misterioz që vjen rrotull sistemit diellor është një… anije nga kozmosi

Astronomët amerikanë kanë filluar analizimet elektronike të një asteroidit të quajtur Oumuamua, duke thënë se janë në kërkim të jetës aliene në objektin qiellor. Objekti i madh misterioz me formë cigareje ka ardhur nga një sistem tjetër yjor, duke alarmuar kështu NASA-n. Organizatorët e programit “Breakthrough Listen” filluan operacionet dje në teleskopin “Green Bank Telescope” […]

Misteri i piramidave: Zbulimi i ri befason shkencëtarët

Misteri i piramidave të Egjiptit është thelluar akoma më shumë pas zbulimit të një ‘dhome’ gjigande brenda Keopsit. Nuk dihet akoma se përse ekziston një ‘zgavër’ e tillë apo nëse brenda saj ka diçka me vlerë. Kjo për shkak se ajo nuk është e aksesueshme. Shkencëtarët japonezë dhe francezë e kanë bërë të ditur zbulimin […]

Ish-shkencëtari i NASA: Jashtëtokësorët janë fshehur …

Të gjithë janë pothuajse të bindur; në një univers të pafundëm me miliarda yje dhe shumë herë më shumë planete, nuk jemi të vetëm. Por pse deri më tani nuk kemi gjetur asnjë provë të ekzistencës së jashtëtokësorëve? Kjo është pyetja e ngritur nga shkencëtari Enrico Fermi, që i dha jetë paradoksit që në korridoret […]