Telemjekësia, prezantohen arritjet në tre vjet

Telemjekësia, prezantohen arritjet në tre vjet

Drejtori i USAID-it për Shqipërinë, Jim Barnhart, viziton mjediset e Qendrës së Telemjekësisë Drejtori i USAID-it, në Shqipëri, Dr. Jim Barnhart, vizitoi mjediset e Qendrës së Telemjekësisë së Shqipërisë në Tiranë. Dr. Barnhart bisedoi jo vetëm me stafin e qendrës, por edhe me të gjithë pjesëtarët e tjerë të programit të telemjekësisë në spitalet rajonale…

Një risi diellore, kalimi i planetit Venus në të gjithë sipërfaqen e Diellit

Një risi diellore, kalimi i planetit Venus në të gjithë sipërfaqen e Diellit

Kalimi i planetit Venus në të gjithë sipërfaqen e Diellit ka qenë një spektakël i mrekullueshëm, i cili do të mungojë për të paktën 105 vjet. Venusi ka mbajtur premtimin dhe është shfaqur si një pikë e vogël e zezë që lëvizte ngadalë, por me siguri të gjithë diskun diellor në një hark kohor prej…

Zbulohet proteina që mund të ndihmojë në vaksinën përfundimtare kundër HIV-it

Zbulohet proteina që mund të ndihmojë në vaksinën përfundimtare kundër HIV-it

Mjafton një kontakt i vogël me virusin HIV, për të sëmurur qelizat e gjakut, edhe ato që nuk do të infektohen në të vërtetë. Kjo lloj karte identiteti negative, që mund të ketë efekte negative për limfocitet që duhet të luftojnë virusin, hap derën e mundësive të tjera të kurimit. Zbulimi vjen nga një grup shkencëtarësh…