Ku gjenden pijanecët më të mëdhenj në Shqipëri

A e dini se cilat janë qytetet, banorët e të cilëve shpenzojnë më shumë për pije alkoolike e cigare në jetën e tyre të përditshme, duke e pasur këtë ves si argëtimin kryesor të tyre? Po ata që i rrinë larg këtij vesi? Lezhjanët kryesojnë listën kur vjen puna për shpenzimet më të larta për […]

Gjykata e Tiranës, 1671 kërkesa për divorce janë depozituar në 9 muaj, në rritje me vitin e shkuar

Sipas statistikave të Gjykatës së Tiranës, në harkun kohor të 9 muajve janë depozituar në total 1671 padi për zgjidhje martese. Koha e shqyrtuar është nga 1 janari deri më 2 tetor 2018. Ndër to, 461 janë të përfunduara. Pjesa tjetër, më shumë se 70 % e çështjeve të ardhurave këtë vit për zgjidhje martese […]

Vrasjet në Shqipëri / Shqipëria ka numrin më të lartë të vrasjeve në rajon

Shqipëria ka numrin më të lartë të vrasjeve në rajon për 100 mijë banorë. Ky është rezultati i hulumtimit të Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim dhe Qendrës për Çështje Evropiane, që kanë punuar mbi të dhëna të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë. Hulumtimi shtrihet në vitet 2008-2011 dhe analizon të dhënat për krime kundër jetës, […]