Yahoo tërhiqet nga Kina

Yahoo tërhiqet nga Kina

Kompania Yahoo tha se kishte ndërprerë lejimin e shërbimeve të saj për të qenë të qasshme nga Kina kontinentale “në njohje të mjedisit gjithnjë e më sfidues të biznesit dhe ligjor”. Me këtë, kjo bëhet marka e dytë e teknologjisë perëndimore që u largua nga vendi javët e fundit. Kompania ndaloi ofrimin e përmbajtjes për…

SHBA e fut në listën e zezë kompaninë që krijoi programin Pegasus

SHBA e fut në listën e zezë kompaninë që krijoi programin Pegasus

Kompania izraelite që qëndron pas softuerit të diskutueshëm Pegasus është shtuar në listën e zezë tregtare të SHBA-së. Pegasus thuhet se është përdorur nga shtete të caktuara për të kontrolluar telefonat e aktivistëve të të drejtave të njeriut dhe gazetarëve, njofton Radio Evropa e Lirë. SHBA-ja ka vendosur tani prodhuesin e tij, NSO Group, në…

“Spotify” sugjeron muzikën sipas ndjenjave

“Spotify” sugjeron muzikën sipas ndjenjave

Transmetuesi i muzikës, “Spotify”, ka menduar të përzgjedhë muzikën duke u bazuar në gjendjen emocionale të përdoruesit. “Platforma e njohur e transmetimit të muzikës, ka marrë kohët e fundit një patentë, që bazohet në njohjen e zërit dhe është në gjendje të kuptojë tonin e tij dhe kontekstin në të cilin ndodhen përdoruesit dhe më…

Vjen video-loja që komandohet nga mendja njerëzore

Vjen video-loja që komandohet nga mendja njerëzore

Studiuesit në Zvicër kanë zhvilluar një teknologji e cila lejon njerëzit me aftësi të kufizuara të luajnë video lojëra, duke përdorur vetëm mendjen e tyre. Shkencëtarët thonë se qëllimi përfundimtar i projektit është të ndërtojë një sistem përmes së cilit një komandë mund të kontrollohet nga sinjalet e trurit të përdoruesit të tij, duke ndihmuar…

Kafeja dhe teknologjia e lartë “Blockchain”

Kafeja dhe teknologjia e lartë “Blockchain”

“Blockchain” – teknologjia që përdoret për menaxhuar dhe mbrojtur në mënyrën më të mirë dhe më të sigurtë të dhënat – njihet si motori pas monedhës dixhitale “Bitcoin”. Aktualisht, një importues amerikan po e përdor këtë teknologji për të përmirësuar jetën e fermerëve të kafesë në disa nga komunitetet më të varfëra në Amerikën Qendrore….

Grafina, një material i ri me aftësi të rralla

Grafina, një material i ri me aftësi të rralla

Me trashësinë e një atomi, grafina është një prej atyre materialeve të çuditshme që thuhet se do të ndryshojnë të ardhmen. Shkencëtarët thonë se aktualisht e ardhmja mund të ketë mbërritur pasi mundësitë që ofron materiali i quajtur grafinë po vlerësohen si mjaft të rëndësishme për rrjetet e shpejta dhe efikase 5G dhe për të…

Samsung pritet të sjellë në treg katër modele Galaxy Note 10

Samsung pritet të sjellë në treg katër modele Galaxy Note 10

Spekulimet e shumta të Galaxy Note 10 kanë vënë në dukje se Samsung ofron më shumë se një fablet të ri të madh këtë vit – megjithëse modelet mund të mos jenë aq rrënjësisht të ndryshme sa që mendohej më parë. Sipas raportit të fundit të SamMobile, linja Galaxy Note 10 do të përbëhet nga…

Konkordi dhe fluturimi i fundit
|

Konkordi dhe fluturimi i fundit

Konkordi bën fluturimin e fundit në historinë e aviacionit Pas 27 vjetësh fluturim, Konkordi, «i vetmi avion pasagjerësh me shpejtësi supersonike», del në pension. British Airways, në tetor të vitit 2003, nxori nga shërbimi edhe avionin e fundit për pasagjerë të flotës së saj prej shtatë Konkordësh, duke përmendur si arsye rritjen e çmimeve dhe…