Hakerat rusë mashtrojnë operatorët turistike në Shqipëri

Turistët e huaj kryesisht ata të Evropës Lindore nuk zgjedhin Shqipërinë vetëm për rivierën e bukur që ajo ka, por shumë prej tyre vijnë në vendin tonë pasi është lehtësisht i ekspozuar nga mashtrimet online. Rusët mbajnë vendin e parë që arrin të mashtrojnë operatorët turistikë në Shqipëri pasi arrijnë të hakerojnë kartat bankare duke […]

Twitter mbyll miliona adresa false

Twitter ka arritur të mbyllë rreth 70 milionë adresa false dhe të dyshimta që nga muaji maj. Adresat që u mbyllën ishin një përpjekje e Twitter-it për të pastruar rrjetin social. Shumica e adresave mendohej që përdoreshin për postime provokuese ose nga komunikime automatike të kontrolluara nga larg, që shumë herë abuzonin me shërbimin. Juan […]

Pse nëndetëset ruse janë më të mirat?

Në fushën e projektimit dhe ndërtimit të nëndetëseve Rusia nuk është e dyta. Ky është një fakt i vërtetë, madje edhe amerikanët mund të kenë nevojë të bien dakord, shkruan autorja e RIA-s, Alexander Khrolenko. Khrolenko ofroi një listë të shkurtër të përparimeve teknologjike, të cilat e kanë vënë Rusinë në skaj të vijës së […]

Mirupafshim Instagram dhe Snapchat, vjen aplikacioni i ri

Aplikacion i ri, po kryeson në Apple që nga java e kaluar, duke sugjeruar se përdoruesit e mediave sociale mund të kërkojnë alternativa për platformat e themeluara të mediave sociale. Aplikacioni pa reklama i lejon përdoruesit të ndajnë fotot, të shtojnë lidhje dhe të rekomandojnë libra, filma dhe shfaqje televizive tek miqtë. Bëhet fjalë për […]