Video / ‘Të armatosur deri në dhëmbë!’ Rusia ekspozon bombarduesin e ri supersonik

Video / ‘Të armatosur deri në dhëmbë!’ Rusia ekspozon bombarduesin e ri supersonik

Një bombardues i ri Tupolev Tu-160 me rreze të gjatë, i pari që nga viti 1992, doli nga hangari pasi Rusia rifilloi prodhimin e bombarduesit më të madh operativ në botë që NATO e pershkruan si Blackjack. Modeli i ri Tu-160 i quajtur mjelma e bardhë në Rusi, u ekspozua të enjten në Fabrikën e…

Sophia, roboti i parë në botë që merr nënshtetësinë

Sophia, roboti i parë në botë që merr nënshtetësinë

Sophia është një ndër robotët që i ngjan më shumë njeriut, i realizuar ndonjëherë. Është roboti më i avancuar i “familjes” Hanson Robotisc, ndër kompanitë më të njohura amerikane në këtë fushë. Në zhvillimin e Sophia-s ka dhënë ndihmesën e tij edhe shkencëtari japonez Hiroshi Ishiguro. Roboti Sophia është një android femër, në gjendje të…

“Smart-i fluturues” një mjet i të ardhmes? (Fotot/Video)

“Smart-i fluturues” një mjet i të ardhmes? (Fotot/Video)

Hapa galopantë janë hedhur në fushën e teknologjisë, jo vetëm me risitë e të prezantuarit në treg telefonat celularë më të fundit, por dhe më tej. Një dron i cili do të shërbejë si mjet transporti për dy persona është projektuar të prodhohet. Provat e para janë bërë tashmë dhe fotot janë mbreslënëse. “Passenger Drone”…

Kufje magjike, muzikë sipas humorit dhe lexim mendimesh

Kufje magjike, muzikë sipas humorit dhe lexim mendimesh

Kufje që të lexojnë mendimet dhe të bëjnë që të dëgjosh këngën e duhur për gjendjen tënde shpirtërore. Nuk është fantashkencë, por një eksperiment i suksesshëm i kompanisë japoneze “Meurowear”, e cila prodhon kufjet “Mico”. Këto kufje të veçanta kanë një sensor të aftë për të paralajmëruar valët e trurit dhe për t’i dekriptuar. Aplikacioni…