Sophia, roboti i parë në botë që merr nënshtetësinë

Sophia është një ndër robotët që i ngjan më shumë njeriut, i realizuar ndonjëherë. Është roboti më i avancuar i “familjes” Hanson Robotisc, ndër kompanitë më të njohura amerikane në këtë fushë. Në zhvillimin e Sophia-s ka dhënë ndihmesën e tij edhe shkencëtari japonez Hiroshi Ishiguro. Roboti Sophia është një android femër, në gjendje të […]

“Smart-i fluturues” një mjet i të ardhmes? (Fotot/Video)

Hapa galopantë janë hedhur në fushën e teknologjisë, jo vetëm me risitë e të prezantuarit në treg telefonat celularë më të fundit, por dhe më tej. Një dron i cili do të shërbejë si mjet transporti për dy persona është projektuar të prodhohet. Provat e para janë bërë tashmë dhe fotot janë mbreslënëse. “Passenger Drone” […]

Opsioni i YouTube për errësimin e fytyrës

Një opsion që lejon errësimin e fytyrës së personave që shfaqen në video është risia e prezantuar nga YouTube. Opsioni i ri është i dobishëm për privatësinë, por edhe për të mbrojtur identitetin e personave që vendosin pamje nga situata të veçanta, si për shembull revoltat politike. “Qytetarët luajnë një rol kyç në dhënien e […]