Velipoja

Velipoja, perla turistike Vitet e fundit, Velipoja eshte shndrruar ne nje nga destinacionet turistike me terheqese ne Shqiperi. Ajo eshte e njohur per detin e paster e reren kurative, lagunen me specie te shumellojshme, pyjet me bimesi te dendur, malin me pamje madheshtore, lumin Bune dhe per mikpritjen karakteristike te banoreve vendas. Historia e Velipojes […]

Shkodra

Shkodra, ky qytet i lashtë 2500-vjeçar, është një nga qendrat më të shquara qytetare të Shqipërisë e të Ballkanit, i njohur si kryeqendër tradicionale e kulturës shqiptare. Duke ndjerë në këmbët e saj përplasjen e dallgëve të Liqenit të Shkodrës dhe duke ndjerë në gjoks gurgullimën e lumenjve të Bunës, Drinit e Kirit, me një […]

Pllaka e Ali Pashës, rivendoset në Porto Palermo

Agjencia Kombëtare e Bregdetit do të vendosë pllakën e mbishkrimit të Ali Pashës në Kalanë e “Porto Palermos”, e cila u grabit në vitet 1993-94. Mbishkrimi i saj ruhet vetëm nga përkthimi mjeshtëror i mesuesit qeparotas, Janko Pali, i cili e ka perkthyer atë në vitin 1932. Kjo Agjensi merr përsipër ribërjen e pllakës dhe […]