Monday, November 19, 2018

REPORTAZH/ Tek “Ura e Shijakut, tek “Ura” e dashurive dhe e...

Nga Mark Brunga / Ajo është ndër këngët më të njohura shqiptare: Te ura e Shijakut. Ia marrin nëpër dasma e ahengje të ndryshme....

Butrint

Butrinti, Buthrotum-i antik, një qytet - port nga periudha helenistike deri në atë otomane, është një sit në Shqipërinë jug – perëndimore, i deklaruar...

Lezha, qyteti me rrënjët në lashtësi

Qyteti i Lezhës flet për një histori të pasur; monumentet e kulturës, objektet e kultit, monedhat, gjetjet arkeologjike, dokumentet e shkruara, ngjarje e figura...

Tirana

Themelimi i Tiranës Tri hipotezat për prejardhjen e emrit të Tiranës “Tiranë” mendohet se vjen nga fjala “Theranda”, e përmendur në burimet e lashta greke dhe...

Kruja

Qyteti historik i Krujës ndodhet rreth 35 km larg nga Tirana dhe diçka më larg nga Durrësi. I njohur si “qyteti i bardhë” ai është...

Lezha

Qyteti i Lezhes gjendet ne Shqiperine veriperendimore, afer detit Adriatik. Qyteti eshte themeluar ne vitin 385 para eres re nga Dionizi i Sirakuzes.Gjate tere...

Velipoja

Velipoja, perla turistike Vitet e fundit, Velipoja eshte shndrruar ne nje nga destinacionet turistike me terheqese ne Shqiperi. Ajo eshte e njohur per detin e...

Shkodra

Shkodra, ky qytet i lashtë 2500-vjeçar, është një nga qendrat më të shquara qytetare të Shqipërisë e të Ballkanit, i njohur si kryeqendër tradicionale...

Pllaka e Ali Pashës, rivendoset në Porto Palermo

Agjencia Kombëtare e Bregdetit do të vendosë pllakën e mbishkrimit të Ali Pashës në Kalanë e “Porto Palermos”, e cila u grabit në vitet...

Ishulli i Sazanit, një mundësi e vonuar e turizmit shqiptar

Me një histori enigmatike dhe misterioze, ai është i vetmi ishull i mirfilltë i bregdetit Shqiptarë. Një bukuri e pa shoqe e natyrës sonë...

Transporti

Jane operative 2 lloj transportesh; - Transport udhetare me taksi. - Transport i rregullt udhetare qytetes me autobus. Transporti udhetareve me taksi. Numri i taksive te licensuara eshte...

Durrësi / Historiku i Qytetit

Një nga qytetet më të vjetër të Shqipërisë. Si vendbanim ilir i fisit Taulant, ka të dëshmuar jetën e tij që në prehistori, bazuar...

Qarku i Durrësit

Qarku i Durrësit është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqe prej 766 km². Qarku i Durrësit i përfshin rrethin e...

Durrës

Durrësi është qyteti i dytë më i madh në Shqipëri. Qyteti ka mbi 200,000 banorë dhe njëkohësisht është qendra e prefekturës dhe qarkut të...

Linja Sauk

LINJA QYTETËSE PER TRANSPORT UDHËTAR   SAUK FREKUENCAT Periudha kohore :  Nëntor –Mars udhëtimi fillon në qender në ora 5.30Prill – Tetor udhëtimi fillon në qender në...

Linja ish-Uzina Dinamo

LINJA QYTETËSE PËR TRANSPORT UDHËTAR  SHARRË. Stacionet fundore janë : Niset në sheshin para ish “UZINA DINAMO E RE” . Arrin në kryqëzimin e...

Linja INSTITUTI BUJQËSOR – Kamëz

LINJA QYTETËSE PER TRANSPORT UDHËTAR “ INSTITUTI BUJQËSOR” ( U.B.T.) FREKUENCAT nëntor - mars prill- tetor ditë pushimi dhe festa ora frekuenca ora frekuenca ora frekuenca: 5.30 -   6.00 Çdo 10 min 5.00 -   7.00 Çdo   8 min 5.00/5.30...

Linja Tufina

LINJA QYTETËSE PER TRANSPORT UDHËTAR   TUFINA FREKUENCAT Nëntor - Mars Prill- Tetor Në ditë pushimi dhe festa ora frekuenca ora frekuenca ora frekuenca: 5.30 -   6.00 Çdo 10 min 5.00 -   6.00 Çdo 10 min 5.00/5.30 - 6.00 Çdo 15...

Linja ish- Uzina Traktori

LINJA QYTETËSE PER TRANSPORT UDHËTAR  ish- Uzina Traktori FREKUENCAT nëntor - mars prill- tetor ditë pushimi dhe festa ora frekuenca ora frekuenca ora frekuenca: 5.30 -   6.00 Çdo   6 min 5.00 -   6.00 Çdo   6 min 5.00/5.30 - 6.00 Çdo...