Fshati në mes të Shqipërisë pa rrugë, askush nuk pranon të shkojë nuse, 50-vjeçarët beqarë dhe pa familje

Fshati në mes të Shqipërisë pa rrugë, askush nuk pranon të shkojë nuse, 50-vjeçarët beqarë dhe pa familje

Koha në Mushnik një fshat i Rrogozhinës duket sikur është ndalur. Vetëm 8 km larg autostradës Rrogozhinë-Kavajë, 20 familje jetojnë në izolim të plotë, pa ujë, pa kanalizime, në kushte mbijetese. Që të dalin për të kërkuar punë në qytet u duhet të përshkojnë së pari në këmbë një rrugë të vështirë prej 5 km….

Ja ku mund të shkoni për pushimet e dimrit në Shqipëri?

Ja ku mund të shkoni për pushimet e dimrit në Shqipëri?

Të kalosh Krishtlindjet dhe Vitin e Ri në një vend të mbuluar në dëbora është zgjedhja e duhur. Çdo vit në Shqipëri pushimet dimerore po marrin përmasa të mëdha, nga politikanët dhe deri te njerëzit e thjeshtë. Turizmi malor duket se është shndërruar në një nga tendencat më të pëlqyera të shqiptarëve. Tashmë dëshira për…

Vorri i Nuses, një Legjendë Shqiptare
| | |

Vorri i Nuses, një Legjendë Shqiptare

Sot Tyrbja e Nuses gjendet në fshatin Mullet, pranë Kishës së Maxharës. Ky monument mbart një legjendë për nusen e re që mbeti e vrarë ditën e martesës. Dy palë kundërshtare që u kryqëzuan në hyrje të fshatit, ndoshta për hasmëri, po shkëmbenin të shtëna me njëra – tjetrën, ndërsa në rrugë po kalonin dasmorë, të cilët kishin…

Berati dhe Gjirokastra, jo në listën e rrezikuar

Berati dhe Gjirokastra, jo në listën e rrezikuar

20 Prill 2013 / Berati dhe Gjirokastra duket se i kanë shpëtuar përfshirjes në listën e Trashëgimisë Botërore në Rrezik, por kjo nuk do të thotë se në këto dy qytete-muze nuk ka probleme. Këtë e pranojnë dhe dy nga zyrtarët më të lartë të trashëgimisë kulturore, drejtori i Trashëgimisë pranë Ministrisë së Turizmit, Kulturës,…

Shqipëria me kalë, në gjurmët e Lord Byron
|

Shqipëria me kalë, në gjurmët e Lord Byron

Reportazhi i gazetares, Minty Clinch, përshkruan detaje nga jeta e shqiptarëve Një udhëtim mbresëlënës në Shqipëri nga gazeta prestigjioze britanike “The Telegrahp” “Shqipëria me kalë, në gjurmët e Lord Byron.” Kështu titullohet reportazhi i gazetares Minty Clinch, e cila ka vendosur të eksplorojë vendin tonë për t’ia paraqitur më pas lexuesve të rubrikës “Travel”, të…

REPORTAZH/ Tek “Ura e Shijakut, tek “Ura” e dashurive dhe e dramave!

REPORTAZH/ Tek “Ura e Shijakut, tek “Ura” e dashurive dhe e dramave!

Nga Mark Brunga / Ajo është ndër këngët më të njohura shqiptare: Te ura e Shijakut. Ia marrin nëpër dasma e ahengje të ndryshme. E kanë futur pothuajse të gjithë në repertor, por më së shumti i ka ngjitur Xenit (Jetishit), që ndoshta pa “Urën” nuk do ishte bërë aq i njohur sa ç`është sot….

Butrint
|

Butrint

Butrinti, Buthrotum-i antik, një qytet – port nga periudha helenistike deri në atë otomane, është një sit në Shqipërinë jug – perëndimore, i deklaruar nga Unesco Pasuri e Trashëgimisë Botërore. I nodhur pranë ngushticës së Korfuzit dhe i rrethuar nga një lagunë piktoreske, Butrinti është një nga sitet arkeologjike më të mrekullueshëm në rajonin e…