Shëndet

Cila është koha e duhur për ushtrime?

Ushtrime

Ushtrime

Koha më e mirë e ditës për të ushtruar apo koha e duhur për ushtrime është koha që juve ju leverdis më tepër.

Studime të shkuara thonin se ka përfitime në ushtrimin në mëngjes ose edhe vonë gjatë ditës.

Në fund të fundit, ne besojmë se koha e duhur është pjesë e preferencës së secilit nga ne, duke u bazuar në itinerarin e përditshëm, si dhe nga mënyra e jetesës.

Ekspertët këshillojnë që të zgjidhni një kohë që ju ndihmon të bëni ushtrimet si një pjesë e rregullt dhe të qëndrueshëm e rutinës suaj. Kjo është gjëja më e rëndësishme. Qoftë për aerobitë në ambientet tuaja, qoftë vrapi etj.

Gjithçka lidhet me gjetjen e ritmit tuaj

Pse disa nga ne janë njerëz të mëngjesit, ndërsa të tjerët nuk janë? Kjo ka shumë pak të bëjë me orën e brendshme të trupit tuaj, apo ritmet “ciklike”. Ritmet ciklike janë një cikël ditor i gjumit dhe i zgjimit. Është ky cikël që rregullon ndryshime fizike, mendore dhe të sjelljes brenda një periudhe 24-orëshe. Temperatura e trupit, tensioni i gjakut, dhe metabolizmi janë disa nga proceset fiziologjike që mund të preken nga ora e brendshme e trupit tuaj. Këto ritme të përgjigjet për ndryshimet në mjedisin dhe mund të vendosen dhe të rishkruhet. Ndryshimet në mjedis që mund të ketë një efekt mbi ritmet ciklike, të cilat përfshijnë butësia, errësira, temperatura brenda mjedisit, drita artificiale, përdorimin i një orë me zile për t’u zgjuar, koha e ngrënies dhe koha e duhur e ditës për ushtrime. Ora juaj personale mund të ndikojë në atë kohë të ditës që ju preferoni për të bërë ushtrime. Pra, a jeni një person i mëngjesit apo një “buf” nate?

Lexo edhe  A e dini pse ju duhet kremi për mbrojtje nga dielli gjatë dimrit?

Nëse ju jeni një person në mëngjes …

Hulumtimet sugjerojnë se ata që ushtrojnë në mëngjes kanë tendencë të jenë më të qëndrueshme në rutinën e tyre. Njerëzit të cilët ushtrojnë më parë gjatë ditës në përgjithësi dijnë të menaxhojnë kohën e tyre më mirë dhe ndihen më energjikë gjatë gjithë ditës.

Nëse ju jeni një “buf” nate …

Pasdite ose mbrëmja mund të jetë gjithashtu një kohë e përsosur për të bërë ushtrimet e duhura që ju nevojitet. Disa njerëz kanë gjetur se pasdite ose mbrëmja për to është më produktive dhe kjo i ndihmon të lehtësohen nga streset e ditës.

Lexoni edhe: