Detoksifikimi largon helmet dhe papastërtitë nga trupi

Dëshironi të dukeni dhe ndiheni më mirë? Me detoksifikim do të ndiheni më mirë, do të keni më shumë energji dhe do të ndiheni shkëlqyeshëm. Detoksifikimi largon helmet e dëmshme dhe papastërtitë nga trupi. Ja se si.

 Pini shumë ujë

Uji ndihmon të largoni toksinat nga trupi. Pini të pakën tetë gota ujë në ditë. Provoni të shmangni kafeinën, alkoolin dhe pijet e gazuara joalkoolike. Zëvendësojini me ujë!

“Agjëroni” një herë në muaj

“Agjëroni” një herë në muaj. Pini vetëm ujë, lëngje natyrale frutash apo lëng perimesh. Kjo i ndihmon trupit që të pushojë. Mos “agjëroni” kurrë, nëse më herët nuk jeni konsultuar me mjekun.

Hani sa më shumë fibra

Ushqimi i pasur me fibra do të pastrojë zorrën e trashë. E rëndësishme është që rregullisht t’i pastroni zorrët, sepse në këtë mënyrë do t’i largoni të gjithë materiet e dëmshme nga organizmi.

Pastroni mëlçinë

Pemët që kanë shije të ithët, si limoni apo grejpi janë të dobishme për pastrimin e mëlçisë. Këto pemë ndihmojnë që të parandalohet përhapja e toksinave edhe në pjesët e tjera të trupit.

Hani fara të kungullit

Farat e kungullit do të ndihmojnë që trupi të pastrohet në mënyrë të natyrshme nga parazitët.

Bëni ushtrime fizike

Ushtrimet trupore jo vetëm që ngrenë temperaturën e trupit dhe rrisin furnizimin me oksigjen, por edhe djersit ja gjate kohës së ushtrimeve çliron trupin nga toksinat.

Shmangni produktet e duhanit

Të gjitha produktet e duhanit janë helme dhe të dëmshme për shëndetin tuaj. Pirja e duhanit shkakton plakjen e parakohshme dhe sëmundjet.

Ushqim i pasur me pemë dhe perime

Tentoni të janë pemë, perime, frutat arrore, fara, bimë bishtajore. Hani sa më shumë ushqime të tilla dhe më pak produkte të qumështit, grurë dhe karbohidrate të rafinuara. Shmangni ushqimin e shpejtë dhe të pashëndetshëm.

 

 

Comments are closed.