Categories
Dieta

Dieta e mollës

Dieta e mollës është një ndër dietat më të famshme në botë, e cila ka si program të sajin konsumimin e 3 mollëve në ditë, para secilit vakt të ushqimit.

Ideja qëndron në atë se fibra që gjendet te molla të bën të ndihesh i ngopur dhe shuan apo kënaq dëshirën për të ngrënë më shumë.

Përveç ngrënies së mollëve, ata që bëjnë këtë dietë gjithashtu ndjekin një plan ushqimi me sasi relativisht të vogël të marrjes së karbohidrateve dhe zvogëlimit të yndyrave dhe ëmbëlsirave.

Ata që bëjnë këtë dietë,këshillohen që të konsumojnë 4-5 vakte ushqimi të vogla në ditë, që duhet të jenë kryesisht nga ushqime të shëndetshme që janë me pak yndyra.

Shembull si të ushqehemi:

Mëngjesi

Mollë
Omlet me djath
1 filxhan me qull tërshëre

Dreka

Mollë
2 filxhan me brokoli të avulluar
gjysmë filxhani oriz të kaftë

Meze e lehtë e drekës

Ndonjë frut tjetër ose sallatë

Darka

Mollë
Salmon të pjekur në skarë
Sallatë të gjelbër