Ditët e kryeminstrave në Kosovë, ja kush është më jetëgjati dhe më jetëshkurtëri

Që nga çlirimi, 1999 dhe deri më sot, Kosova ka patur 6 kryeministra, 8 mandate, në 20 vjet.

Më jetëgjati duket presidenti aktual, Hashim Thaçi me 1141 ditë në krye të qeverisë në 2008 dhe me 1387 ditë në vitin 2011.

Pas tij vijnë Isa Mustafa dhe Bajram Rexhepi me 1006 ditë, ndërsa më mandati më jetëshkurtër është ai i Ramush Haradinajt në vitin 2004.

Asokohe, Haradinaj u detyrua të japër dorëheqjen për shkak të procesit gjyqësor në Gjykatën e Hagës.

Fakti më interesant është se asnjë prej kryeministrave nuk ka mundur ta mbarojë të plotë mandatin. /Syri.net

Grafika nga Radio Europa e Lirë

Similar Posts