Dy punonjës policie në Pikën e kalimit kufitar, Durrës, një doganier në Doganën e Portit, Durrës, si edhe një agjent doganor janë arrestuar për kamionin me 2.5 ton drogë drejt Italisë. Nga hetimi i Prokurorisë për Krime të Rënda është evidentuar se, për kalimin e kamionit të ngarkuar me 2.5 ton lëndë narkotike, janë krijuar kushtet nga zyrtarë publikë, të cilët kanë mundësuar kalimin lirisht të kamionit nga porti i Durrësit deri në portin Ankona në Itali.
Për këtë arsye, nga ana e Prokurorisë për Krime, të Rënda është urdhëruar gjithashtu ndalimi i efektivëve të Drejtorisë së Policisë së Kufirit dhe Emigracionit, Durrës, Gëzim Dervishidhe Agron Kapllani , si edhe për doganierin Altin Katundi, e agjentin doganor Mikail Hila.

Një ditë më parë u arrestua Festim Lelaj, aktualisht nënkomisar në Komisariatin e Fierit është i cili u vu në pranga pas një urdhër ndalimi të nxjerrë nga Prokuroria e Krimeve të Rënda. Ai akuzohet e është koordinator i një grupi të trafikut të drogës që në janar të këtij viti ka trafikuar nga porti i Durrësit 2.5 ton kanabis sativa të fshehura në një kamion. Në pranga janë vënë po gjatë së martës edhe Skënder Siceqa dhe Arbi Mustafa.