Festa e Halloween në Shqipëri

Festa e Halloween është ditë kur në vitet 600 p.e.s, populli kelt me besim druid u kushtonte vdekjes Samhain, por me kalimin e kohës u kthye në një festë, ku veshjet e frikshme dhe kungulli janë simbol i kësaj date.

E ndërsa bota ka festën e Halloween-in kujtojmë se në Shqipëri kemi festuar një festë afërsisht të ngjashme me të si ajo e karnavaleve.

Veç karnavaleve të Shkodrës e të Korçës etj., kemi edhe karnavale të Tiranës. Më poshtë po shfaqim një fotografi të vitit 1922 të shkrepur gjatë festimit të karnavaleve në Tiranë.

Similar Posts