Kuriozitete

FOTO/ Fisi i epokës së ‘gurit’ që lufton kundër minierave të arit

Ne do të rezistojmë deri kur i fundit prej nesh të vdesë”, kjo është ajo çfarë thonë anëtarët e një fisi që janë në rrezik zhdukje thonë, teksa planifikojnë të luftojnë kundër kompanive që planifikojnë t’u shkatërrojnë banesat për të gërmuar për ar.

Waiapi-t, një fis i lashtë në xhunglën e Amazonës në Brazil, jetojnë në një zonë që shtrihet thuajse sa e gjithë Zvicra.

Të rrethuar nga lumenjtë dhe pemët gjigante, anëtarët e fisit veprojnë tërësisht në bazë të ligjeve të tyre, të cilat u përshtaten më tepër periudhës së gurit se sa shekullit të 21-të.

Lexoni edhe: