FOTO/ Fole për lejlekët në luginën e Drinos

Çifti i lejlekut (Ciconia ciconia) ndërton folenë në platformën e instaluar nga PPNEA dhe OST Fier. Çifti i sapoardhur i lejlekut, në luginën e Drinos, është ambientuar me platformën folezuese dhe po e kompleton atë me materiale të ndryshme.

Disa javë më parë PPNEA bashkë me OST dega Fier instaluan dy platforma folezuese, të cilat do të ndihmojnë sadopak në rimëkëmbjen e kësaj specie në rrezik kritik për zhdukje. Ju sjellim disa nga momentet e krijimit të një shtëpie dhe familje të re.

 

Similar Posts