FOTO/ Zgjidhet misteri i mjegullës që vrau 12 mijë njerëz në Londër në vitin 1952

Shkencëtarët kanë arritur që të zgjidhnin enigmën e madhe të mjegullës vdekjeprurëse, e cila vrau 12 mijë qytetarë në Londër në vitin 1952.

london 1952

Në dhjetor të atij viti, një mjegull mbuloi të gjithë kryeqytetin britanik dhe shkaktoi vdekjen e 12 mijë njerëzve dhe shumë kafshëve, që kishin vështirësi në frymëmarrje.

Por shkencëtarët kanë zgjidhur sot këtë enigmë, duke dalë në përfundimin se shkaktar ka qenë acidi sulfurik i përzierë me mjegullën.

Sipas shkencëtarëve, në atë kohë për ngrohje në Londër përdorej në masë qymyri, që lëshon dioksid sulfuri pas djegies.

Dioksidi i sulfurit është shndërruar në kontakt me mjegullën në acid sulfurik. Arsyeja nuk dihet se përse ky shndërrim ende.

greatsmog

Similar Posts