FT: Shkollat më të mira të biznesit në Europë, kryeson përsëri Anglia

Duke qenë se europianët kërkojnë stabilitet në kohë të trazuara, shkollat më të mira të biznesit sjellin pikërisht këtë. 14 shkollat në të mira mbeten të njëjta si në vitin e shkuar, me ndryshime të vogla, ndërkohë që London Business School renditet në vendin e parë për të katërtin vit radhazi.

London Business School vazhdon të përfitojë nga një rang i gjerë kursesh, të cilat kanë pasur ecuri të mirë në pesë renditjet kryesore të Financial Times, që mat cilësinë e programeve të pas diplomimit.

MBA e Insead është e lartë për një vit të dytë, por shkolla franceze humbi vendin e parë në tabelën e EMBA, pasi shkolla e saj me Universitetin Tsinghua të Kinës u rrah nga një program i përbashkët i drejtuar nga shkollat përfshirë LBS.
Universiteti i St Gallen në Zvicër mban vendin e parë për sa i përket Masterit të Menaxhimit. IMD, në Zvicër dhe shkolla e biznesit në Spanjë kryesojnë në renditjen për sa u përket regjistrimeve të hapur dhe programeve të personalizuara.

Në vendin e 15-të në renditjen europiane janë shkollat angleze të biznesit UK’s Warwick Business School, (e cila kaloi nga vendi 22-të vitin e shkuar): Cass in London (nga vendi i 26-të) dhe shkolla gjermane Mannheim Business School (nga vendi i 19-të).
Tre gradat e larta europiane në renditjen EMBA janë bashkëpunime, dy që përfshijnë London Business School dhe një Insead, e cila merret me ngritjen e programeve të përbashkëta.

Studentët e shkollave europiane, të cilët u intervistuan tre vjet pas diplomimit, kryesisht shkojnë në financë dhe bankë, konsulencë apo sektorin industrial pas studimeve të tyre. Por përgjigjet ndryshojnë për të diplomuarit që kanë mbetur në vendin e tyre të studimit dhe ata që u larguan për të punuar diku tjetër. Prej atyre që kanë qëndruar, konsulenca dhe transporti / logjistika janë punët më të njohura, ndërsa sektori i teknologjisë dhe telekomit vijnë pas. Nga ata që u larguan, shumica u punësuan në financë, në konsulencë dhe pastaj IT dhe telekom.
Përqindja e të diplomuarve të cilët kanë qëndruar në vendin e tyre të studimit pas tre viteve të studimit. Në Poloni, 8% e të diplomuarve u zhvendos jashtë vendit, ndërsa në Spanjë 81% u larguan.
Shkolla e Financave dhe Menaxhimit të Frankfurtit bëri kapërcimin më të madh këtë vit. Shkolla u përmirësua me 20 vende.

Gjashtë universitete të reja u bashkuan në renditjen, nga Mbretëria e Bashkuar, Franca, Italia, Belgjika dhe Portugalia.

1. London Business School është e para për të katërtin vit radhazi
2. Mannheim, Gjermani, është përmirësuar me 15 vende dhe e para ndër gjashtë vendet europiane
3. Shkolla Ekonomike e Stokholmit mbetet shkolla më e mirë në vendet Skandinave
4. Shkolla e Biznesit në Portugali është shkolla më e mirë e renditur ndër ato që u bënë pjesë për herë të parë në klasifikim
5. DCU-Business School, Irlandë, ishte e renditur në vendin e dytë një vit më parë në Irlandë
6. St Petersburg, Europa Lindore, ka pasur performancën më të mirë në 2013-n.

/Monitor.al

Similar Posts