Gabriel Garcia Markez mbush 85 vjeç

Sot një nga shkrimtarët më të mëdhenj të kohërave Gabriel Garcia Markez mbushi 85 vjeç.  Novelist kolumbian, i novelave të shkurtra, Markez njihet në Amerikën Latine thjeshtë si Gabo. Konsiderohet si një nga shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të XX. Ka marrë çmimin Nobel në Letërsi në vitin 1982. E ka nisur punën e tij si gazetar dhe më pas ka shkruar dy romanet e tij “Njëqind vjet vetmi” dhe “Dashuri në kohën e kolerës”. Por natyrisht një tjetër vepër e madhe e tij është “Kronika e një vdekjeje të paralajmëruar” apo “Kolonelit nuk ka kush ti shkruajë”.Gëzuar ditëlindjen Markez! Pa ty letërsia do të ishte një film bardhë e zi!

Comments are closed.