Hartat sizmike, vendet ku nuk mund të ndërtohet

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

EKSKLUZIVE/ Flet Rrapo Ormëni, specialist i Institutit të Gjeoshkencave

Zonat më të rrezikshme ku nuk lejohen ngritja e ndërtesave. Sa merren në konsideratë hartat sizmologjike nga ndërtuesit

“Vendi ynë, si pjesë e Ballkanit, është një vende me rrezik sizmik të lartë, krahasuar me vendet e tjera të Europës. Projektet e ndërtuesve në vendin tonë bazohen në kodet e ndërtimit dhe hartat e rajonizimit sizmik janë pjesë integrale e tyre. Për ndërtimet me mbi 8 kate, bëhet studimi sizmik i sheshit të ndërtimit, në të cilat jepen parametra e reagimit të truallit që i shërbejnë projektit të ndërtimit. Përshkrimi i tërmeteve maksimal të pritshëm bazohet në kombinimin e njohurive për tërmetet e rënë dhe veçorive gjeologjike (thyerjeve aktive) të mjedisit ku ato ndodhin”. Kështu ka bërë me dije Rrapo Ormeni, specialisti i Institutit të Gjeoshkencave….

Edlira MEMA

Për më tepër lexoni gazetën Republika

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *