Hëna “përgatitet” për eklips

Hëna e plotë do të marrë një “pickim” të vogël rreth orës 3:54 p.m. ET (19:55 UTC ) mbrëmjen e sotme pasi do t’i nënshtrohet një eklipsi të pjesshëm, që do jetë edhe më i shkurtëri i këtij shekulli.
Të gjitha fazat e eklipsit do të jetë e dukshme përtej Oqeanit Indian, Azinë qendrore, perëndimore, Australi, Afrikë dhe Evropë ndërsa Amerika e Veriut nuk do të ketë mundësi të shikojë këtë fenomen.

Në vitin 2013 do të ketë gjithsej 5 eklipse: 3 hënore e 2 diellore, por asnjë nga ata nuk do të jetë i plotë dhe për këtë arsye ndikimi i tyre do të jetë minimal.