Intervistë për punë? Ja si ta paraqisni veten sa më mirë

Nuk është veshja ajo që e bën njeriun, por nuk mund ta mohojmë që ajo na ndihmon për të mos gabuar. Përshtypja e parë është ajo që mbetet kur shkon në një intervistë pune, për këtë arsye duhet gjetur kombinimi i duhur midis formalitetit dhe origjinalitetit, të jeni elegante dhe me personalitet që të mos shkoni pa u vënë re.

Këshillat për ta arritur këtë:

Fillojmë nga koka

Rendi dhe pastrimi janë bashkimi minimal për t’u paraqitur në një intervistë për punë. Pra, le të fillojmë nga flokët tanë, të cilët duhet të jenë të pastër dhe në vend. Shkoni me flokë të lëshuar ose bisht të thjeshtë, për të shmangur pamjen jo të përshtatshme për moshën tuaj.

Mirësjellja

Shmangni ekzagjerimin pasi do të dukeshit shumë agresiv sepse ju nuk e dini se kë do të keni përpara. Nuk e dini kontekstin apo personin që do t’ju intervistojë.

Veshja

Duhet të jeni formal dhe original pa e tejkaluar dhe duhet ta përshtasni pamjen me situatën. Nëse dollapi ynë është i mbushur vetëm me xhinse dhe pulovra atëhrë është moment që duhet të blejmë një fustan të thjeshtë të zi, i cili mund të kombinohet më lehtë dhe bie më tepër në sy.

Mashtrimi

Për shumë prej nesh, makeup-i është mjaft i rëndësishëmm për t’u ndier më të sigurt me pamjen. Të jesh i bukur dhe të përmirësosh ose të theksosh pikat e forta është absolutisht e ligjshme, por nuk duhet të ekzagjerohet.

Duart në vend

Të kujdesesh për duart është e rëndësishme për të gjithë, burra dhe gra. Në të vërtetë duart e pastra janë një shenjë e higjienës dhe pastërtisë së mirë personale.

Dhe JO

Gabimet që duhen shmangur janë: mos përtyp çamçakëz gjatë intervistës, mos shiko telefonin ose më keq akoma të përgjigjesh në telefon si dhe mos mbani qëndrime provokuese.

Le të kujtojmë se nuk po pijmë kafe me një mik, kështu që qëndrimi miqësor por i respektueshëm është gjithnjë i domosdoshëm, aq më tepër në ditën e parë! /ekonomiaonline.com

Similar Posts